Uudista kylpyhuoneen tiivistesaumat Pattex-saumausaineilla

Tiivistesauman tarkoitus on sopia tismalleen kahden pinnan väliseen liitokseen ja varmistaa, että kylpyhuone tai keittiö on vesitiivis. Saumaaminen edellyttää oikean tekniikan hallintaa ja oikeita tuotteita.

 

Tarvittavat välineet:

Pattex No More Nails Waterproof ‑liima:

  • Pattex-saumausaine
  • Pattex-tasoituslasta-leikkuri
  • Pattex-saumauspistooli

 

Vaihe vaiheelta -työskentelyohje:

1.Poista vanha saumausaine leikkaamalla se pois sauman on oltava puhdas ja kuiva, eikä siinä saa olla likaa, irtohiukkasia tai vanhaa saumausainetta.

 

2. Suojaa sauman reunat teippaamalla, jotta saumausainetta ei pääse laatoille.

 

 

3. Valitse saumausaine kylpyammeen materiaalin mukaan. Käytä mieluiten emali- ja akryyliammeisiin kiinnittyvää, sopivan väristä, joustavaa ja pitkäikäistä saumausainetta, jossa on oikeanlainen homeenestokäsittely.

 

4. Leikkaa patruunan kärki auki Pattex-tasoituslasta-leikkurilla ruuvikierteen yläpuolelta. Poista suuttimen suojus ja leikkaa suuttimen kärki diagonaalisesti leikkurilla sauman leveyteen sopivaksi.

 

5. Leikkaa patruunan kärki auki Pattex-tasoituslasta-leikkurilla ruuvikierteen yläpuolelta. Poista suuttimen suojus ja leikkaa suuttimen kärki diagonaalisesti leikkurilla sauman leveyteen sopivaksi.

6. Pursota saumausainetta kahden suojateipin väliin puristinta eteenpäin työntäen, jotta sauma täyttyy ja siitä tulee vesitiivis.

 

7. Tasoita sauma 5 minuutin kuluessa Pattex-tasoituslastalla. Poista ylimääräinen saumausaine välittömästi Pattex-tasoituslastalla tai nestesaippuaan kostutetulla sormenpäällä (tuotteen mukaan).

 

 

8. Poista suojateippaus ennen saumausaineen kovettumista. Saumasta tulee täydellisen suora ja tasainen.

 

 

Käyttövinkkejä:

Suojele saumaa vedeltä ja kosteudelta saumausaineen kuivamisen ajan. Tuuleta sen ympäristöä. Varmista, että saumausaine on kuivunut, ennen kuin se joutuu kosketukseen veden kanssa. Saumausaineen kuivaminen kestää kaikkiaan 18–24 tuntia sauman koon mukaan.