PERUSTIEDOT

Whiteteq tarjoaa erinomaista eristyskykyä

Uuden sukupolven valkoinen pistoolikäyttöinen PU-vaahto, jossa on neljä kertaa tiiviimpi solurakenne taaten ylivoimaiset lämmön- ja ääneneristysominaisuudet, pitkäikäisen lopputuloksen ja ympärivuotisen käytön. Saumavaahto ei valu edes pystysuorissa saumoissa.
M1-luokiteltua Whiteteq-saumavaahtoa voidaan käyttää kesällä ja talvella, jopa -10°C asti.

Pattex Whiteteq PRO:lla saavutetaan:
-20% parempi lämmöneristys (0,030 W/mK)*
-50% parempi ääneneristys (63dB)*
-10x UV-säteilyn kestävyys*
-25% joustavuus

Erinomaiset lämmön-ja ääneneristysominaisuudet tekevät Pattex Whiteteq PRO:sta ideaalin valinnan ikkuna- ja ovikarmien tiivistämiseen ja eristämiseen. Matalan laajenemispaineensa ansiosta.Lisäksi Pattex Whiteteqillä on erinomainen tarttuvuus, joka mahdollistaa sen levittämisen jopa 5cm leveisiin pystysuoriin saumoihin ilman romahtamista.

*verrattuna perinteiseen PU-vaahtoon.

 


Tuoteominaisuudet

 • Erinomaiset lämmön- ja ääneneristysominaisuudet
 • Ei romahda pystysaumoissa
 • Matala laajenemispaine
 • Elastinen
 • All Season-tuote, jopa -10°C asti
 • M1-luokiteltu

Käyttökohteet

 • Ikkunankarmien eristäminen
 • Ovenkarmien eristäminen
 • Reikien täyttäminen
 • Aukkojen tiivistäminen kattorakenteissa ja
  eristemateriaaleissa
 • Äänieristettyjen pintojen muodostaminen
 • Kolojen täyttäminen putkien ympärillä
 • Kattotiilien ja seinälevyjen kiinnittäminen

Käyttöohjeet 

 1. Pullon säilyttämistä huoneenlämmössä vähintään 12 tunnin ajan suositellaan. Patruunan etupuolella oleva WhiteTeq-lämpötilanilmaisin: Patruuna on liian kylmä käyttöä varten, jos OK:n päällä on rasti. Anna patruunan lämmetä lämpimässä tilassa tai vedessä. Ravista pulloa 15 sekunnin ajan ja tarkista lämpötila uudelleen. Ravista pulloa voimakkaasti ennen käyttöä (15–20 kertaa).
 2. Kierrä pistooli tiukasti kiinni pulloon. Pidä pullo aina ylösalaisin, kun käytät pistoolia. Voit säätää saumavaahdon ulostuloa pistoolin liipaisimen avulla.
 3. Annostele saumavaahtoa vain vähän kerrallaan. Ravista säännöllisesti käytön aikana.
 4. Emme suosittele pullon irrottamista saumapistoolista ennen kuin se on täysin tyhjä. Ennen kuin vaihdat uuden pullon, muista ravistaa sitä ensin voimakkaasti. Irrota tyhjä pullo ja vaihda sen tilalle heti uusi, jotta pistooliin ei pääse ilmaa.
 5. Jos et halua vaihtaa pulloa, poista saumavaahto pistoolista Pattex PU- Cleaner puhdistusaineella. Kovettunut saumavaahto voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Pakkaus

 • 750ml

Säilytys

Tuote tulisi käyttää 15 kk kuluessa siihen merkitystä valmistuspäivämäärästä. Varastointiaikaa ajatellen tuotetta ei saisi säilyttää yli +25 °C lämpötilassa eikä alle +5 °C lämpötilassa (voidaan säilyttää lyhytaikaisesti jopa –20 °C lämpötilassa).

KULJETUS AUTOSSA: Kääri astia pyyhkeeseen ja aseta huolellisesti tavaratilaan, ei koskaan matkustamoon. Sisältää syttyviä ponnekaasuja. Pidä astia pystyasennossa.

Lisätietoja

Katso lisätietoja tuotteen teknisestä tuote-esitteestä täältä. 

Vaihe vaiheelta -työskentelyohje:

RAKOJEN TÄYTTÄMINEN JA TIIVISTÄMINEN 

Esivalmistelu

Ennen käyttöä saumaeristepulloa on pidettävä huoneenlämmössä 12 tuntia. Tarkista oikea lämpötila Whiteteq-lämpötilaindikaattorista. Pulloa on ravistettava voimakkaasti noin 15-20 kertaa. Raon pintojen on oltava puhtaita. Ne saavat olla kosteat, mutta eivät jäässä. Arat pinnat ja lattiat on suojattava likaantumiselta teipeillä tai kangassuojilla. Tuoreet saumaeristelaikut voidaan puhdistaa pois asetonilla tai PU-puhdistusaineella, kuten Pattex Cleanerilla. Kovettuneen saumaeristeen poistaminen edellyttää mekaanista poistamista. 

Levitys

Käytön aikana saumaeristepulloa on pidettävä ylösalaisin. Mikäli aukko tai sauma on suurempi kuin 5 cm, kannattaa edetä vaiheittain. Levitä yksi saumaeristekerros, suihkuta pieni määrää vettä sumuttamalla, odota 8-10 minuuttia ja siirry seuraavan kerroksen levittämiseen. Levityksen jälkeen saumaeriste laajentuu tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi, joten tilasta on jätettävä noin puolet täyttämättä.

Jälkikäsittely

Suojaa kovettunut saumaeriste suoralta auringonvalolta. Saumaeristepinta voidaan pinnoittaa, maalata sekä rapata.