Skip to Content

Terveys ja
ympäristö

PATTEX
TARVITTAVAA VOIMAA

Lupaamme tehdä paljon enemmän kuin tarjota tuotteidemme käyttäjille mahdollisuuden hoitaa työnsä tehokkaiden, laadukkaiden liimaus- ja tiivistystuotteidemme avulla. Lupauksemme kuvastaa myös tuotemerkin sitoutumista maailmanluokan kestävän toimijan, Henkel-konsernin, ajatusmaailmaan – haluamme tarjota myrkyttömiä tuotteita, jotka eivät vahingoita terveyttä eivätkä ympäristöä.

Pattexin lupaukset pitävät aina. Siksi kestävyysstrategiamme perustuukin selkeisiin, konkreettisiin tavoitteisiin.

Kypsille markkinoille haluamme tarjota täysin liuotteettoman tuotevalikoiman. Tavoite on haastava, mutta vaikkemme tee kompromisseja tuotteiden suorituskyvyn suhteen, olemme jo saavuttaneet tavoitteen 99-prosenttisesti. Viimeisin malliesimerkki edistymisestä oli uuden, vahvan 100 % ‑yleisliiman tuonti markkinoille Euroopassa vuonna 2011. Tuote on tietenkin täysin liuotteeton.

 

Kehittyvillä markkinoilla pyrimme markkinoiden tarpeet ja paikallisten raaka-aineiden saannin huomioon ottaen siihen, että myrkylliset liuotteet poistuvat koko tuotevalikoimastamme. Vaarallisten liuotteiden poistaminen tuotteiden koostumuksista on haastava tehtävä, sillä se edellyttää merkittäviä investointeja. Silti olemme jo saavuttaneet tämänkin tavoitteen 95-prosenttisesti maailmanlaajuisesti tarkasteltuna. Viimeisin malliesimerkki edistymisestä oli tolueeni-liuotteen poistaminen kaikkien kontaktiliimojemme koostumuksesta kaikkialla maailmassa. Vuoteen 2014 mennessä Pattex on tyystin luopunut kaikista vaarallisista liuotteista.