Liuotteeton Kontaktiliima

Ominaisuudet ja Edut

Aloittelijoille ja ammattilaisille täydellisesti soveltuva tuote on turvallinen käyttää kaikkialla sisätiloissa. Liuotteeton ja lähes hajuton Pattex Liuotteeton Kontaktiliima liimaa myös polystyreenia eikä häviä tehossa liuotepohjaisille kontaktiliimoille. Valkoisesta värittömäksi muuttuva tunnusväri kertoo, milloin liimattavat pinnat on aika painaa yhteen. Jos liimaa sattuu pääsemään vaatteille, se lähtee helposti pois pesussa.

 

Käyttökohteet:

 • Polystyreeni
 • Puu
 • Nahka
 • Muovi
 • Kumi

 

Pakkaukset:

 • 35 g:n putkilo

 

Säilytys:

Pattex Liuotteeton Kontaktiliima on säilytettävä huoneenlämmössä, yli -15 °C:n mutta alle +40 °C:n lämpötilassa.

Tuoteominaisuudet

Käyttövinkkejä

Liian paljon liimaa?

Ylimääräisen Pattex Liuotteettoman Kontaktiliiman poistaminen on turvallista lasten leikkiä, sillä liuotteita ei tarvita.

 1. Odota, kunnes liima tuntuu kuivalta kosketettaessa.
 2. Hiero sitten ylimääräinen liima pois sormillasi ja purista se pieneksi palloksi, jonka heität roskiin.

Menikö liimaa vaatteille?

Jos Pattex Kontaktiliimaa joutuu vaatteille, ei huolta – sen saa helposti pois.

 1. Avaa pesukone. Riisu vaate, heitä se pesukoneeseen ja pese normaalissa pesulämpötilassa.
 2. Poista pesukoneesta vaate, jossa ei enää ole Pattex Kontaktiliimaa.

Kaipaatko vaihtoehtoa painorullalle?

Jotta liimattavat kappaleet kiinnittyisivät kunnolla, niitä tarvitsee painaa voimakkaasti yhteen vain hetken ajan.

Ammattilaiset käyttävät apuna painorullaa, mutta ei syytä huoleen, jos sinulla ei ole sellaista. Voit käyttää sen sijasta kaulinta, pulloa tai vastaavaa esinettä, jolla varmistat, että kiinnitettävät kappaleet painautuvat tasaisesti ja tiiviisti yhteen.

Pieni präntti

Pattex Liuotteeton Kontaktiliima soveltuu monenlaisiin kohteisiin, mutta älä käytä sitä seuraavasti: PE- ja PP-muovin liimaamiseen, ulkokohteisiin (soveltuu parhaiten sisätiloihin).

Vaihe vaiheelta - työskentelyohje

 1. Varmista, että liimattavat pinnat ovat puhtaita, kuivia ja oikean kokoisia. Puhdista ne lämpimällä saippuavedellä ja kuivaa paperipyyhkeellä. Joissain tapauksissa voit myös käyttää asetonia. Liimattavien pintojen karhentaminen parantaa liiman pitoa.
 2. Levitä liimaa molemmille pinnoille ja anna kuivua, jotta vesi pääsee haihtumaan. Muista, että Pattex Liuotteeton Kontaktiliima tarvitsee pidemmän haihtumisajan kuin muut kontaktiliimat.
 3. Kosketa liimapintaa nähdäkseksi, voiko liimauksen suorittaa. Jos liima tuntuu kuivalta, paina pinnat yhteen. Paina melko voimakkaasti.
 4. Tasaisen kiinnityksen varmistamiseen ammattilaiset käyttävät joskus puristusrullaa, mutta kaulin tai pullo ajaa saman asian.
 5. Anna liiman kuivua. Sitten kaikki onkin valmista!